Bok #2 – En morsom dag

En morsom dag for Ada

Det er en tirsdag like før jul, og juletreet er pyntet hjemme hos Ada. Etter frokost liker Ada å ligge på sauefellen sin foran peisen og se og lukte på juletreet.

Tirsdag betyr at Ada skal i hundebarnehagen. Der blir hun passet på av en snill dame, og hun leker med hundevennene sine hele dagen (de er 30 hunder).

I barnehagen graver Ada masse i snøen, for det er så mye spennende på bakken under snøen. Ada kan lukte nesten alt som finnes, og tvers gjennom snøen.

Og når Ada kommer hjem fra barnehagen er hun både skitten, våt, kald, og full av snø etter all lekingen med de andre hundene.

Så da er det rett i dusjen. Ada vasker, grer og steller pelsen sin, og så klipper hun klørne, renser ørene, smører inn potene med fuktighetskrem, og tørker og føner seg. Med litt hjelp fra Pappa da. Slik blir Ada ren og pen.

Siden det er advent og snart jul har Ada førjulsvisitt av en liten gutt.

Og av en dame som hun har kjent helt siden hun ble født. Ser du kjærligheten i blikket til Ada? «Du og jeg», sier liksom Ada. Hengivenhet, kaller vi det.

Etter vasken og besøket går Ada kveldsturen sin. Hun må bruke et selvlysende halsbånd slik at bilene skal se henne i mørket så de ikke kjører på henne. Bruker du refleksvest om kvelden når du er ute på tur?

Ada er glad i å besøke naboene sine, og på kveldsturen ser hun om noen av dem er hjemme. Men de er visst borte i kveld. Så da går hun bare videre på turen sin.

Næmen Ada da. Du bæsjet jo midt på fotballbanen! Bæsjen til Ada plukker pappaen hennes opp i en plastpose, og så kaster han det i søpla

.

Hunder hviler og sover mye, og etter barnehage, vask, besøk, og kveldstur er det fint med en hvil i godstolen under ullteppet.

Og så er det til sengs. Pudler trenger mye søvn, mer enn oss mennesker, og kan hvile opp til 18 timer i døgnet. Senga er stor, myk og god, synes Ada. Ikke søren om hun skal sove i noe bur på gulvet, slik noen hunder gjør. Nei takk! Natta!

Men helt til slutt før vi avslutter, så kan vi godt spille puddel-tivoli-sangen en gang til. Har du lyst til å høre den?